Ez cüdâyîhâ hikâyet mîküned
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned

2 Ocak 2011 Pazar

Susan Miller'dan Özetlediğim Ocak 2011 Yay Burcu Yorumları:

Ne muhteşem bir ay!! Hayatınızdaki her şey, ama her alanda her şey bu ay tam da istediğiniz gibi olacak. Seneler ya da aylardır çözemediğiniz problemleri bu ay çözebileceksiniz, hiç gerçekleşmeyeceğini düşündüğünüz dilekleriniz bu ay gerçek olacak! Bu ay size bir rüya gibi gelebilir ama ocak ayı başlar başlamaz tüm bunların hepsi birden olmaya başlayacak.

4 Ocak’ta Oğlak burcunda meydana gelecek güneş tutulması yeni gelir kaynakları bulmanızı sağlayacak. Temmuz 2009’dan beri Oğlak ve Yengeç’teki tutulmaların etkisini hissettiniz. Bunların getirdiği değişimler her zaman kolay olmadı. Bir noktada bir gelir kaynağınızın kuruduğuna tanık olmuş olabilirsiniz. Eğer böyleyse ya da bir şey kaybetmemiş olsanız bile bu tutulma çok daha fazla para kazanmanıza yardımcı olacak. 4 Ocak’ta meydana gelecek bu tutulma kazandığınız, harcadığınız, biriktirdiğiniz ve yönettiğiniz para ile ilgili olacak.

Kazanılan para evinizde Plüton (güç), Mars (hareket), güneş ve yeni ay tutulmasının olmasıyla birdenbire yeni bir gelir kaynağınız olacak. Belki büyük ve önemli bir şey satın alabilirsiniz. Her ne olursa olsun şans ve sürpriz bu ay sizin yanınızda, bulduğunuz bütün fırsatları değerlendirmelisiniz. Bu, 2011’de gelirinizi artırabileceğiniz en önemli anlardan biri olacak. Bu ay her şey beklenmedik şekilde gelişecek ve hepsi de ya hemen ya da zaman içinde sizin faydanıza olacak.

Geçen ay İkizler burcundaki ay tutulması sizi biraz zorlamış olabilir. Bu sıkıntı bir ortaklık, bir eş ya da sağlığınızla ilgili bile olmuş olabilir.

4 Ocak’taki gibi güneş tutulmaları çok güçlü yeni aylara işaret eder ve çoğu zaman beklenmedik iyi haberler getirir, olmadık yerlerden ya da dış kaynaklardan gelen yeni yollar açarlar. Her zaman olmasa da daha iyisinin sizi bulması için bir şeylerden vazgeçmeniz gerekebilir zira yeni ile eski her zaman aynı anda ortaya çıkmayabilir.

26 Haziran 2010 ay tutulmasında büyük bir harcama yapmış ya da bir gelir kaynağını kaybetmiş olabilirsiniz. Bu ayki tutulma çok dost canlısı, aldığınız haberlere çok sevineceksiniz. Evrenin sizi unutmadığını, sizi sevdiğini göreceksiniz. Bir keresinde biri bana şöyle demişti: “Tanrı asla bir ağacı yaratıp onu sulamayı unutmaz. Seni susuz bırakmaz.” Bu sözleri hiç unutmadım. Çok doğru. Fırsatları aramak size kalmış, ama eğer ararsanız bunun karşılığını göreceksiniz. Her şey sizin tarafınızda.

Geçen aydan beri para konusunda daha çok düşünür oldunuz çünkü Mars bu eve girmişti ve yüksek meblağlar harcamanıza neden oldu. Evle ilgili yüksek ama gerekli harcamalar yapmış olabilirsiniz.

Ayrıntılar her ne olursa olsun, güneş tutulması olur olmaz her şey yoluna girecek. Cep telefonunuz açık olsun, maillerinize sürekli bakın. Neyse ki seyahate çıkmayacaksınız çünkü yaklaşan olayları kaçırmak istemezsiniz. Mars bu tutulmanın açısına çok yakın olacak, bu yüzden çok beklemek zorunda kalmayacaksınız, haberler hemen gelecek.

Aynı gün, 4 Ocak’ta gökyüzünde bir şey daha olacak. Burcunuzun ve şans ve hediyelerin gezegeni Jüpiter, sürprizler gezegeni Uranüs ile birlikte dördüncü ev ve aile evinize girecek. Son yedi yıldır pek çok yay sürekli ev değiştirmek ya da taşınmasalar bile evleriyle ilgili sorunlarla uğraşmak zorunda kaldılar. Şimdi bu konularda hemen kullanmanız bir fırsat ayağınıza gelecek. Jüpiter’in sizin gezegeniniz olması bu konumunu daha da güçlendirecek.

4 Ocak’a yakın olan günlerde (ve özellikle hemen ardından gelenlerde) ev, aile ya da mal-mülk konularında alacağınız haberler sizi heyecanlandıracak. Yeni bir ev alabilir ya da satabilirsiniz. Bu konularda her şey yolunda gidecek. Belki de anne babanız size yüklü bir çek gönderecek. Aradığınız kiralık evi ya da ev arkadaşını bulabileceksiniz. Evinize bir hediye alabilirsiniz. Çok mutlu olacaksınız!

Jüpiter ayın sonlarına doğru Koç burcuna girecek ve 12 yıl daha ev aile evinize uğramayacak. Jüpiter aslında 17 Ocak 2010’dan beri bu evinizi aydınlatıyordu ama bu dönemin bir kısmında gerilemişti ve o kadar da güçlü değildi. Beklenmedik gelişmeler gezegeni Uranüs de Mart ayında yedi yıl geçirdiği aile evinizden başka bir burca geçecek. Uranüs’ün güneş etrafındaki turu 84 yıl sürdüğünden yaşamınız boyunca bir daha bu evinize girmeyecek. Buna pek üzüleceğiniz söylenemez. Ancak bu iki gezegen de kendi yollarına gitmeden önce olağanüstü miktarda ışık ve sihir yaratarak size evinizi tam istediğiniz şekilde yoluna koymanız için son bir şans verecek. Bunu kullanın.

Bu ay olacaklara daha fazla kanıt istiyorsanız, Venüs 4 Ocak’ta hem Jüpiter’e hem de Uranüs’e bir selam gönderecek ve o gün gökyüzünde tam bir parti yaşanacak. Bunun gibi bir şey daha önce görmemiştim. Umutlar ve dilekler evinizdeki Satürn biraz huysuzluk etse de, gelirinizi artırmak ve ev-aile meselelerinde sürpriz bir çözüm bulmak için çok büyük şansınız var.

19 Ocak’taki dolunayda daha da fazla mali mesele çözüm bulacak. Gezegenler o kadar güzel konumlarda bulunacak ki aldığınız haberler sizi mutluluktan uçuracak. Aydınlanacak olan eviniz olan başkalarının parasını yöneten evinize banka hesapları, krediler, girişim sermayeleri, mortgage, sigorta ödemeleri gibi şeyler dahil. Bunlar birkaç örnek ama siz konuyu anladınız. Bu ev aldığınız maaşı yönetmiyor ama alacağınız paralar normal gelirin dışındaki paralar olacak. Jüpiter’le mükemmel açı yapan Güneş size daha da fazlasını verecek, her şeyin nasıl yolunda gittiğine, evrenin nasıl cömert olduğuna şaşıracaksınız.

Mars finansal bölgeden 15 Ocak’ta çıkacak ve üçüncü seyahat ve iletişim hanenize girecek. İmza atmanız gerekirse 13 Ocak’ta evrakları imzalayabilirsiniz.

13’ünde olmazsa 19 Ocak’ı bekleyin. 26 Ocak’ta Satürn gerilemeden önce finansal pazarlıklarınızı bitirin çünkü Satürn kazanılan gelirinizi yöneten ikinci güneş evinizin yöneticisidir. Gerilemiş bir gezegen güçsüzdür ve size yardım edemez. Bu yüzden bu ay kararlı olmanız ve hemen harekete geçmeniz önemli. İşinizi 26 Ocak’a bırakmayın, 19 ya da en geç 21’inde işi bitirin!

Ocak ayıyla ilgili olağandışı bir durum da güneş sistemindeki neredeyse tüm gezegenlerin 1-25 Ocak arasında ilerler durumda olması. Bu neredeyse hiç rastlanmayan bir durum. Tüm gezegenlerin ilerlediği bir duruma tanık olalı seneler olmuştur. Olsa bile bu üç haftadan uzun süreyi bırakın bir-iki gün sürer. Çok verimli bir ay bizi bekliyor. Aralıktaki gibi hiçbir şey sürüncemede kalmayacak. Aralıkta Mars gerilemişti ve bize saç baş yoldurdu ama bu ay her şey çok neşeli ve parlak olacak.

Mars 15 Ocak’ta Balık burcuna girecek ve 22 Şubat’a kadar orda kalacak, kısa süreli geziler yapabilirsiniz. Şubatta yazılı-sözlü iletişim, konuşma, araştırma, editörlük redaktörlük, halkla ilişkiler ve reklam eviniz olan üçüncü evin üzerindeki vurgu artacak. Bu durumu seveceksiniz.

Sizin için en iyi haberimi daha vermedim! Jüpiter 22 Ocak ve 4 Haziran arasında koç burcuna girecek ve beşinci gerçek aşk evinizi aydınlatacak! Vay canına! Bu, on yıldan uzun süredir gerçek aşkı bulmak için elde etmiş olduğunuz en büyük şansın sizi beklediği anlamına geliyor! Bu yüzden mümkün olduğunca çok dışarı çıkmalı ve sosyalleşmelisiniz. Jüpiter herkesi mutlu eder ama siz onun en gözde çocuğusunuz. Diğer hiçbir burcun Güneş evinde Jüpiter olmayacak ve hep istediğiniz gerçek aşkı bulmak için çok ender bir şansa sahip olacaksınız. Gönül meselelerinde Jüpiter size 1999’dan beri, on yıldır yardım etmemişti.

Eğer sizin için doğru insanı zaten bulduysanız çok mutlu olacaksınız. Bu dönemde yurtdışı bir seyahat de söz konusu olabilir. İkinizin de unutamayacağı anlar yaşayabilirsiniz.

Beşinci ev aynı zamanda hamilelik, doğum, çocukların bakımı gibi şeyleri de yönetir. Çocuk yapmak, evlat edinmek için Nisan-Mayıs ideal zamanlar.

Beş ay sürecek olan bu dönem boyunca yaratıcılığınız zirve yapacak. Cesaretinizi toplayın ve en cesur fikirlerinizi dile getirin. Bir fikir makinesi olacaksınız ve en iyi fikirleriniz size büyük gelir getirecek.

Aşk için en uygun günler 22 Ocak’tan sonra gelecek ama bu ay da en eğlenceli olabilecek günler şöyle 1, 2, 6, 7, 10, 13, 15-16, 20, 22, 28 ve 29 Ocak.


Özet:

Geçen yıl boyunca paraya, para kazanmaya, harcamaya ve yönetmeye odaklandınız. 4 Ocak’taki yeni ay tutulmasıyla planlarınız yoluna girecek. Ev almak satmak için 12, 13, 17 Ocak ideal günler.

Para meselelerini 26 Ocak’tan önce halletmeye çalışın. Maaş pazarlıklarını bu dönemde bitirin. Sonraki dört buçuk ay boyunca aynı derecede ilerleme kaydedemeyebilirsiniz.

Emlak konularında Ocak ayında olduğu kadar şanslı olmamıştınız ama acele edin. Jüpiter bu evden çıkmak üzere ve bir on yıl daha dönmeyecek. Bu şans güneş tutulması olan gün başlayabilir. Çünkü bu günde, yani 4 Ocak’ta, Jüpiter ve Uranüs güçlerini birleştirecek. Jüpiter sizin gezegeniniz olduğu için bundan en büyük faydayı siz göreceksiniz. Zodyakın en şanslı burcu olacaksınız. Bu konularda daha sonra, Mart gibi ilerleme yaşanacak olsa da Ocak başında aldığınız kararlar mihenk taşı konumunda olacak.

Mali meseleleri çözdükten sonra en sevdiğiniz şeye, seyahate de vakit kalacak! Bu sefer (iş amaçlı olmayan) romantik bir seyahat olabilir. Bu seyahat mükemmel geçecek. Mars 15 Ocak-23 Şubat arasında seyahati yönetiyor, acele edin!

En iyi haber: Hediye ve şans gezegeni Jüpiter 22 Ocak-4 Haziran arasında romantizm evinize giriyor. Jüpiter gerçek aşkınızı bularak tüm hayatınızı değiştirmenizi sağlayabilecek kadar güçlü bir gezegen. Aynı zamanda 7 Ocak’ta Venüs de burcunuza girecek ve 4 Şubat’a kadar orada kalacak. Venüs bu dönemde pastanın üstündeki krema gibi olacak. Bu ay boyunca ne yapın edin göz önünde olun. Evde oturursanız kimseyle tanışamazsınız, bu titreşimler ziyan edilmeye gelmez!

Önemli Tarihler:

Bu ay para konularına odaklanmak için ideal. 4 Ocak tutulması her şeyi yoluna koyacak. 26 Ocak’ta Satürn gerilemeye başlamadan her şeyi tamamlamak için çok çalışın.

Bu ay finansal hedeflerinize ulaşabilirsiniz. 19 Ocak dolunayı size yardım edecek.

Pek çok Yay son dönemde evle ilgili karışık durumlar yaşadı. Bu nedenle 4 Ocak’ta Jüpiter ve Uranüs son kez güçlerini birleştirdiğinde karşılaşacağınız şans karşısında şaşırabilirsiniz. Kararlı olun, bu pencere açıldıktan kısa bir süre sonra kapanacak. Uzun zamandır bu şansı bekliyordunuz!

Bu ay romantizm konusundaki burç yorumlarınız mükemmel. 7 Ocak-4 Şubat arasında Venüs Yay burcuna girecek. Dahası şans gezegeni Jüpiter on yıldan uzun bir süre sonra 22 Ocak’tan itibaren beş ay boyunca gerçek aşk evinizde olacak. Vay canına!

4 Ocak’ta bir emlak ya da ailenizle ilgili bir fırsata hazır olun.

15 Ocak-23 Şubat arasında Mars kısa yolculuklar evinizdeyken gezmek ya da sevdiğinizle vakit geçirmek için seyahat edebilirsiniz.

En romantik günleriniz şüphesiz 22 Ocak’tan sonra gelecek ama ondan önce şu günler de sizin için eğlenceli olabilir: 1, 2, 6, 7, 10, 13, 15-16, 20, 22, 28 ve 29 Ocak.